Hoi, aika kuluu niin nopsaan että päivittäminen meinaa jäädä. Tapahtunut on vaikka millä mitalla. Meidän Fortti parka on maannu korjaamolla 27.1. alkaen ja tänään se vihdoin on valmis. Madalsin hieman keskikaidetta Rantatiellä. Onneksi ei käynyt sen kummemmin, sekä minä että pikku-E säästyttiin vaurioitta, mitä nyt ajaminen jänskättää. Fortti otti iskua, mutta nyt on talvirenkaat uusittu ja pyyhkijän sulat, molemmat kun on ollu thing to do listalla. Niin ja katsastivatkin sen samalla vaivalla, eipähän tarvii sitäkään murehtia.

Pikku-E:n synttärit on juhlittu (kiitos kyläilystä ja lahjoista) ja virallinen synttäripäiväkin meni jo pari viikkoa sitten. 1v neuvola oli sopivasti syntymäpäivänä, silloin mitat olivat 11kg 350g, 76,2cm ja päänympärys 48,5cm. Tuhti poika, isoveljensä oli 1v neuvolassa vastaavan painoinen, mutta noin kymmenen senttiä pidempi. 1.2. oltiin myös Lasten kulttuurikeskus Rullassa vauvojen värikylvyssä ja päädyttiin saman päivän Hämeen alueuutisiin. :) Kivaa oli ja muistoksi saatiin poitsun ihka eka taideteos.

8.2. vierailtiin pikku-E:n kanssa taas Rullassa, tällä kertaa vauvateatteria katsomassa. Ukkeli nautti selvästi ja ihanasti oli oikeasti lapsia ajatellen tehty näytös. Melkein yhtä hyvä kun se missä oltiin vuonna nolla ja nakki, kun iso-E oli pikkiriikkinen.

Viime viikonlopun lapsukaiset viihdyttivät mummua ja vaaria. Lapset menivät mummolaan jo perjantaina illalla ja pe-la yönä pikku-E:lle nousi kuume, eikä uni koko yönä pahemmin maistunut. Päiväkin meni kiukuttelun merkeissä ja iltasella mummu vei kitisijän ensiapuun, jossa kitinän ja kuumeilun syy selvisi: raju tulehdus molemmissa korvissa. TAAS!! Tai no edellinen korvatulehdus on ollut muistaakseni syyskuussa, mutta kyllä toi ukkeli on ikäänsä nähden paljon sairastanut. No lääkkeiden ansiosta la-su yö oli mennyt mukavammin. Sunnuntaina iltasella mummu ja vaari palauttivat lapsukaiset kotiin. Isommat olivat ehtineet enemmän nauttia niin Enkeli 1:n synttäriherkuista, namiostoksista ja päivävisiitistä Kolhoon.

Viime yö ei sit ollut juhlaa. Pikku-E öhkäsi useasti ja noin viiden aikaan iso-E oksensi ensimmäisen kerran. Sen jälkeen oksentelua on jatkunut tasaiseen tahtiin noin parin tunnin välein. Nyt on ollut hiljaista jo useamman tunnin, joskohan sitä uskaltautuisi tarjoamaan ruokaa, kun tähän asti se ei ole pojalle kelvannut. Pikku-E on ihan naatti, meni ekoille päikkäreille 9:ltä ja nukkui kolme tuntia ja nyt on taas ollut unilla jo ainakin tunnin. Ruoka ei ole pienellekään maistunut normaalisti, tosi pieniä määriä normaaliin nähden syö, mutta onneksi maitoa menee, saa edes jotain täytettä massuun.

Kun lapset kyläilivät mummolassa, äiti ja iskä saivat hiukan omaa aikaa. Lauantaina käytiin aamupäivästä testaamassa paikallinen uimahalli ja illalla käytiin kaveripariskunnan kanssa keilaamassa ja syömässä. Uimahalli oli tosi mukava paikka, tosin taisi olla poikkeuksellisen rauhallista, kun sitä niin moni saunassa päivitteli. Illalla meillä oli siinä mielessä huonoa tuuria että sekä keilaamoon viereiselle radalle, että ravintolaan sattui äänekästä polttariporukkaa. Keilaamossa sen ehkä vielä jotenkuten kesti, vaikkakin keskittyminen oli hankalaa kun vieressä öykkäröitiin, mutta ravintolassa meinasi mennä hermo. Ruokarauhasta ei ollut tietoakaan, tosin porukallakin oli kokoa, 40-50hlö noin karkeasti arvioituna. Olisihan ne tietty voineet ravintolasta varoittaa, kun kuitenkin vasta perjantaina tehtiin pöytävaraus niin pakko niiden oli jo silloin tietää. No tiedetäänpähän seuraavalla kertaa kysäistä.

Jep jep. Mammakaan ei ole ihan voimissaan, joten josko sitä kipittäisi syömään jotain, kun hetken vielä on hiljaista. Ei auta kuin toivoa, että neiti A ei kuskaa lisää tauteja mukanaan päiväkodista.


~Tiitu