Heips. Ryntäsin äkkiä koneelle kirjaamaan kuukumisia, kun pikku-E nukahti partsille ja kone vihdoin taas toimii..

Meillä onkin ollut touhua ja tohinaa.. Edellisen kirjoituksen jälkeen olimme kolmisen viikkoa ihan tavallisessa flunssassa. Samalla huomattiin että pikku-E aloittaa taas hampaiden tekemisen. Tällä hetkellä hampaita on kolme, alhaalla kaksi etuhammasta ja ylhäällä ihan uusi toinen etuhammas. Ikenissä pullottaa ainakin toiset alaetuhampaat, loput yläetuhampaat ja mahdollisesti myös yläkerran kulmahampaat.. Eli nyt niitä tulee oikein rytinällä. Yöt on onneksi kaikesta huolimatta nukuttu hyvin. Pikku-E ei enää juurikaan öisin herättele, johan ukkelilla on ikääkin 9½kk, iso mies siis.

Jos vähän päivittäisin tapahtumakalenteria tämän kuun kohellusten osalta. 26.10. Fortti pääsi huoltamolle.. Vesipumppu oli rikki, ollu vissiin jo hetken. Vaihtoivat sit samalla myös apulaitteiden hihnan tai jonku. 1.11. käytiin vaihtamassa talvirenkaat ja 3.11. Fortti pääsi takasin korjaamolle.. Tällä kertaa ajotehostimen pumppu oli rikki ja koneisto jäähdytysnesteen sijasta öljyssä. Mitä tuuria!!! No nyt on ainakin toiminu ja toivottavasti toimii pitkään, söi nimittäin kohtuullisesti rahnaa toi korjaaminen. 5.11. onnistuin polttamaan käteni. Heh. Vaan eipä sillon naurattanu.. Vedenkeittimen höyry poltti oikeaan käteen hiukka ranteen yläpuolelle noin 2e kolikon kokoisen alueen joka lopen lopuksi oli lähes kokonaan vereslihalla. Nyt onneksi ollaan toipumisessa jo pitkällä, iho on alkanut hienosti kasvaa, toivottavasti ei jää hirveetä jälkee.. Sen verta oon turhamainen immeinen että kyllä noin iso arpi tossa kohdassa häiritsisi vaikka eihän sille toki mitään voi jos siihen sellainen jää..

Viime viikolla olin kaverin luona kylässä. Siellä oli pieni neiti, joka täytti juuri tuona päivänä 1v.. *hymy* Synttärisankarille vein Novitan Puro-langasta Kanerva sävyllä neulotut shortsi mittaiset villapöpät. Enpä vaan tajunnu napata kuvaa pöksyistä ennen pois lahjoittamista.

Tällä viikolla olisi appiukon synttärit, joita mahdollisesti käydään juhlistamassa lauantaina ja sitten sunnuntaina ukko ja isommat muksut suuntaavat Hartwall Areenalle katsomaan dinoja kera anopin, vara-appiukon sekä Enkeli-3:n ja pikku-E:n kummisedän. Toivottavasti on kiva reissu tulossa. Mamman tarviisi tällä tai tätä seuraavalla viikolla lähteä metsästämään vaatetusta tuleville pikkujouluille sekä pikku-E:n kummisedän synttäreille.. Siinähän sitä onkin jo tekemistä, mutta näiden lisäksi puikot suhisevat.. Kesken on tällä hetkellä pitkävartiset sukat ukolle ja sen jälkeen jonossa on tulossa tumput vara-anopille ja mahdollisesti appiukolle sekä kahdet tai kolmet villapöksyt pikku-E:lle.. Sain eilen ihan uutta merinolankaa jopa yhdeksän 50g kerää.. Että niistä voi tulla useammatkin kuin kolmet pöksyt. Kassotaan.

Pimenevä syksy ja talvi tuntuvat olevan sellaista aikaa jolloin tämä mamma kääntyy kotiinpäin.. Puikot alkavat suihkia entistä kiivaampaan tahtiin ja myös kirjojen kulutus lisääntyy huimasti. Nyt tätä mammaa mietityttää tuleva joulu, ensimmäinen jonka vietämme kotona. Joulukoristuksia, -ruokia ja -herkkuja on tullut pähkäiltyä jo kovasti normaalin lahjojen miettimisen lisäksi. Töpinäksi täytyy laittaa jos kaiken suunnitellun meinaa ehtiä tehdä, leipomista on luvassa paljon. Jostain tarvitsisi löytää kuuden hengen pöytä jota saataisiin jouluaaton ajaksi lainata.. Jos nimittäin appiukko kera vara-anopin sekä mahdollisesti minun ja ukon veljet tulevat viettämään joulua kanssamme niin neljän hengen pöytään ei mahdu edes aikuiset lapsista puhumattakaan. Ja jouluna lastenkin täytyy minun mielestäni päästä samaan pöytään aikuisten kanssa, kun olisihan meillä tuo pieni lasten pöytä missä lapset voisivat muuten syödä. Se taidetaan vuorata suklaakonvehdeilla ja muilla herkuilla.. Tarviipa tutkia tuota pöytä asiaa, ylimääräisen pöydän omaavat voivat ottaa minuun yhteyttä, mielellään puhelimitse. *hymy*

Notta tällaisissa mietteissä tällä kertaa.

~Tiitu