Jeps. Syyslomaviikko alkaa olla lopuillaan. Meillä miekkonen on ollu kans lomalla tämän viikon. Loman kunniaksi päätettiin melko extempore lähteä seikkailemaan Savoon. Viime sunnuntaina lähdettiin ja keskiviikkona iltasella palattiin kun to-aamuna oli pikku-E:n ensimmäinen hammastarkastus. Matkan ensimmäinen määränpää oli kaveriperhe Kuopiossa. Siellä lapset saivat seuraa perheen lapsista, pikku-E:lläkin oli kuukauden nuorempi vauvakaveri. Perheessä majailevaa kissakaksikkoa Miinaa ja Manua iso-E ja neiti-A eivät kyllästyneet ihmettelemään.

Majoittavan kaveriperheen lisäksi vierailtiin ukkilassa, jossa lapset saivat herkkuja mahan täydeltä ja erilaista tekemistä. Ja aikuiset sai hiukan päivitettyä kuulumisia. Samalla vierailulla tavattiin myös perheessämme rokkistaran kohtelun saavuttanut, lasten palvoma A-eno.

Kuopion jälkeen auton nokka kääntyi kohti Vehmeriä, vaikkakin lapset jo Kuopioon tullessa Jari-Pekassa pysähtyessä ilmoittivat: "Ei meidän tarviikkaan mennä mummolaan, kun täälläkin on trampoliini!" Mentiin kuitenkin. Ti-ke yö yövyttiin mummulassa. Lapset saivat pomppia jättitrampoliinilla, rankentaa jättimäisen junaradan ja katsoa äidinkin lapsena katselemia VHS-videoita. *hymy* Niin tätejäkin tavattiin ja lemmikkejä, sillä mummulassa asustaa kolme kissaa (joista yksi oli taas kerran omilla reissuillaan) ja kolme keskikokoista koiraa. Koiria muksut aluksi vierastivat, mutta keskiviikkona iso-E tarjosi jo asianmukaista rapsutusta kahdelle koiralle yhtä aikaa!! Koirat olivat kovin huomionkipeitä ja kiinnostuneita meistä, pikku-E oli jatkuvan nuuskuttelun kohteena ja pikku-E:n ruoka olisi maistunut koirillekin. Mummulassa pikku-E sai maistella mummun tekemää sosesoppaa, vaikka siinä olikin tavallista maitoa ja koskenlaskija-juustoa. Eipä menny maha sekaisin.

Reissusta kotiin palasi väsähtänyt ja flunssainen joukkio. Pikku-E on varmaan kaikista köhäisin, äidillä on kurkku kipeänä, nuha vaivaa ja kutiseva, kuiva kurkku yskittää. Isommat ovat myös nuhaisia. Isikin taisi valitella lenssu oireita. Kotona reissussa väsähtänyttä väkeä odotti viime lauantaina vihdoin aloitettu huoneiden järjestyksen vaihto-operaatio. Torstaina ei oikein saatu mitään aikaiseksi, ihmeteltiin vaan. Eilen saatiin siirrettyä puolet työhuoneen kirjahyllystä ja loput voitaisiin siirtää tänään niin saataisiin lasten leikkihuone kuntoon. Kivasti lapset saa leikkitilaa ja yhteisnukkuminenkin on sujunut ongelmitta. Pikku-E ei tunnu olevan moksiskaan nukkumaanmenon lisääntyneestä hälinästä, päinvastoin poika tuntuu rauhoittuvan paremmin kun huoneessa on muitakin nukkumaan mennessä.

To-aamuna käytiin tarkastuttamassa pikku-E:n suu ja siellä kovasti kehuttiin hienoja hampaita ja hampaiden alkuja, sekä perheen käytäntöjä hampupesujen, namipäivän ja mehujen juonnin suhteen. Samalla varattiin neiti-A:lle tarkastus aika seuraavalle päivälle, että saadaan hänenkin tietonsa uuden asuinkunnan rekisteriin. Neiti-A:nkin hampaita kehuttiin perjantain tarkastuksessa upeiksi ja kiiltäviksi vaikkakin hieman etupurentaa löytyi. Uudesta hammasharjasta innostuneena neiti olisi halunnut pestä hampaat useaan kertaan heti kotiin päästyämme.

~Tiitu